Nationale feestdagen in India, hier moet je rekening mee houden!

Nationale feestdagen in India

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste feestdagen en gebeurtenissen in India.

Blog

17 juni 2024

Het begrijpen van nationale feestdagen en andere belangrijke data in India is cruciaal voor bedrijven die samenwerken met Indiase remote engineers. Dit helpt niet alleen om planningen en deadlines beter te beheren, maar toont ook respect en begrip voor de cultuur van je teamleden.

Nationale feestdagen

  • Republic Day (26 januari): Republic Day viert de inwerkingtreding van de Indiase grondwet in 1950. Het is een nationale feestdag die wordt gevierd met parades en ceremonies door het hele land.
  • Independence Day (15 augustus): Deze dag markeert de onafhankelijkheid van India van het Britse Rijk in 1947. Het wordt nationaal gevierd met vlaggen, toespraken en culturele evenementen.
  • Gandhi Jayanti (2 oktober): De geboortedag van Mahatma Gandhi, de leider van de Indiase onafhankelijkheidsbeweging. Het is een dag van nationale herdenking en wordt gevierd met gebeden en herdenkingen.

Religieuze feestdagen

  • Diwali (data variëren): Diwali, ook bekend als het Festival van Licht, is een van de belangrijkste hindoeïstische feestdagen. Het markeert de overwinning van het licht op de duisternis en het goede op het kwade. Diwali wordt gevierd met vuurwerk, kaarsen en feestmaaltijden.
  • Holi (data variëren): Holi is het Festival van Kleuren en viert de komst van de lente en de overwinning van goed over kwaad. Mensen vieren dit door gekleurd poeder op elkaar te gooien en te dansen op muziek.
  • Eid al-Fitr (data variëren): Dit islamitische feest markeert het einde van de Ramadan, de maand van vasten. Het wordt gevierd met gebeden, feesten en het geven van giften aan armen en geliefden.
  • Kerstmis (25 december): Kerstmis wordt door christenen in India gevierd ter herdenking van de geboorte van Jezus Christus. Het is een tijd van gebeden, feestelijke maaltijden en uitwisseling van geschenken.

Regionale Feestdagen

  • Pongal (januari): Pongal is een oogstfeest dat voornamelijk in de staat Tamil Nadu wordt gevierd. Het markeert het einde van de winterzonnewende en de rijstoogst.
  • Durga Puja (data variëren): Durga Puja is een hindoeïstisch festival dat voornamelijk in West-Bengalen wordt gevierd ter ere van de godin Durga. Het is een tijd van uitgebreide vieringen, kunsttentoonstellingen en culturele evenementen.
  • Onam (augustus-september): Onam is het oogstfeest van de staat Kerala en markeert de terugkeer van de legendarische koning Mahabali. Het wordt gevierd met traditionele dansen, botenraces en feestmaaltijden.
Image (2)

Waarom zijn deze feestdagen op gevarieerde dagen?

De reden dat veel feestdagen in India op variabele data vallen, is dat ze gebaseerd zijn op verschillende lunisolaire kalenders in plaats van de Gregoriaanse kalender.

Veel hindoeïstische feestdagen, zoals Diwali, Holi en Durga Puja, worden bepaald door de lunisolaire kalender. Deze kalender houdt rekening met zowel de zon (solair) als de maan (lunaire) cycli. De maancyclus zorgt ervoor dat de data van deze feestdagen elk jaar verschuiven volgens de maanstanden.

Het begrijpen en respecteren van deze feestdagen is belangrijk om een succesvolle samenwerking met je Indiase remote team te waarborgen.

Voor meer informatie over het werken met Indiase teams en culturele bewustwording, neem contact op met RemoteNext. We helpen je graag met het invullen van jouw lastige technische vacatures!


Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link