Header City Of Mumbai India RemoteNext (2)

Over RemoteNext

Jouw partner in het vinden van remote professionals

Elk bedrijf moet toegang hebben tot al het talent ter wereld

De tekorten aan hoogopgeleide professionals in Nederland en West-Europa blijven toenemen, wat organisaties belemmert in hun groei. De druk op bestaande teams neemt toe en door de minimale keuze aan professionals worden concessies gedaan aan de kwaliteit van het in te huren personeel.

RemoteNext en haar partners rekruteren internationaal technisch talent dat past binnen de cultuur van onze klanten. Wij faciliteren dit op professionele wijze aan Westerse bedrijven, onder eerlijke voorwaarden. Betaalbare hoogopgeleide professionals als toegewijde ‘collega op afstand’, elke dag van de week.

Het inhuren van remote professionals zorgt voor flexibiliteit, efficiëntie en een groter geografisch bereik. 

RemoteNext Plaatje Website Nieuws Oprichting RemoteNext BV
Rene Ratering (links) en Bert Blaauw (rechts)

Het ontstaan van RemoteNext

RemoteNext Groningen is ontstaan door een samenwerking tussen René Ratering en Bert Blaauw. Ze kennen elkaar van een aantal jaren geleden, toen beiden nog niet zo lang ondernemer waren. Inmiddels hebben ze vele jaren werkervaring opgedaan, elk met hun eigen specialisme.

  • Ratering is oprichter van het bedrijf R.R. Maritime Engineering; een ingenieursbureau voor de maritieme industrie. RRME levert een uitgebreid scala aan ontwerp- en scheepsbouwkundige diensten en bouwt en levert equipment dat wordt gebruikt in de offshore wind, baggerindustrie en scheepsbouw.
  • Blaauw heeft in 2005 WtbE Technische Detachering opgericht, die technische- en bedrijfskundige professionals en kaderpersoneel bemiddelt in diverse vakgebieden; zoals engineering, supply chain, en de maintenance. WtbE is vooral actief in Noord-Nederland, vanuit de kantoren in Groningen en Leeuwarden.

Expertise combineren

Door de expertise van Blaauw en Ratering te combineren, kan RemoteNext de juiste remote engineering professionals vinden en  koppelen aan Nederlandse bedrijven. De start-up biedt een breed scala aan engineering expertise en vaardigheden, waardoor Nederlandse bedrijven kunnen profiteren van de ervaring en kennis die door RemoteNext wordt aangeboden.

Al 12 jaar internationale ervaring

In maart 2022 benaderde hij Blaauw voor het opzetten van RemoteNext. Ratering heeft al meer dan 13 jaar een uitstekende samenwerking heeft met een groot ingenieursbureau in India. Bijna alle technische projecten worden door het ingenieursbureau uitgevoerd met de inzet van remote engineering. De contacten verlopen vaak via Teams, Slack en WhatsApp, waardoor de gemaakte afspraken goed vastgelegd en gedocumenteerd worden. Dat is natuurlijk van groot belang bij het werken met teams aan de andere kant van de wereld.

Remote Engineering professionals in inda
Onze partner in India

Schaarste technisch personeel

Er is momenteel een groot tekort aan geschoolde, technische engineers in Nederland. Voor bedrijven leidt dit tot uitdagingen om hun activiteiten uit te voeren en te innoveren. Sterker nog, het tekort aan personeel kan de groei van de organisatie zelfs belemmeren.

Oorzaken

Het tekort wordt voornamelijk veroorzaakt door een vergrijzende beroepsbevolking, een gebrek aan aantrekkelijke carrièremogelijkheden voor jongeren en een discrepantie tussen de vraag naar technische vaardigheden en het aanbod van gekwalificeerde kandidaten. Dit tekort kan mogelijk gevolgen hebben voor de economie en de concurrentiepositie van Nederland op de lange termijn.

De oplossing

RemoteNext is ontstaan uit de behoefte van bedrijven in Nederland om remote engineering professionals vanuit het buitenland aan te trekken. In de ICT is dit al jarenlang een veel toegepast concept en heeft zich inmiddels wel bewezen. Vaak zien we dat de loonkosten in een ander land lager zijn, zelfs als je meer biedt dan andere werkgevers in het land. Daarnaast is het aanbod in bijvoorbeeld India gigantisch groot; 1,408 miljard inwoners, tegenover 17,53 miljoen inwoners in Nederland.

Remotenext Mobiele Gebruiker
Doe de QuickScan en ontdek of u klaar bent voor Remote Engineering

Veelgestelde vragen