Toegang tot wereldwijd talent met onze remote engineers

Blog

23 juni 2023

Een krappe arbeidsmarkt, stijgende loonkosten en de moeite om talent te binden: engineering bedrijven in Nederland hebben het moeilijk. En de oplossing? Die ligt volgens Bert Blaauw en René Ratering, oprichters van de start-up RemoteNext, in het buitenland. In landen zoals India is namelijk veel gemotiveerd en beschikbaar talent. Je moet de professionals alleen wél weten te vinden en goede afspraken maken. Daarvoor kunnen Nederlandse bedrijven vanaf heden terecht bij RemoteNext. In dit artikel vertellen oprichters Bert Blaauw en René Ratering hun verhaal.

Nieuw bedrijfsconcept

René benaderde Bert in maart 2022 met het idee om engineers vanuit India online in te zetten bij bedrijven in Europa. “Het idee was bij mij ontstaan, omdat ik vanuit mijn bedrijf R.R. Maritime Engineering al meer dan 15 jaar een uitstekende samenwerking heb met een groot ingenieursbureau in India. Sommige van mijn technische projecten worden door een groot ingenieursbureau ondersteund met de inzet van remote engineers. De contacten verlopen vaak via Teams, Slack en WhatsApp, waardoor de gemaakte afspraken goed vastgelegd en gedocumenteerd worden. Dat is natuurlijk van groot belang bij het werken met teams aan de andere kant van de wereld”, aldus René Ratering.

RemoteNext Plaatje Website Waarom Remote Engineering Werkt
René Ratering en Bert Blaauw

Schaarste technisch personeel

Er is momenteel een groot tekort aan technische engineers in Nederland, wat leidt tot uitdagingen voor bedrijven die deze geschoolde professionals nodig hebben om hun activiteiten uit te voeren en te innoveren. Het tekort wordt voornamelijk veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder een vergrijzende beroepsbevolking, een gebrek aan aantrekkelijke carrièremogelijkheden voor jongeren en een verschil tussen de vraag naar technische vaardigheden en het aanbod van gekwalificeerde kandidaten. Dit tekort gaat gevolgen hebben voor de economie en de concurrentiepositie van Nederland op de lange termijn. “Ook bij WtbE merken wij al meerdere jaren een sterke afname in het beschikbare aanbod van technisch personeel, waardoor wij steeds meer moeten investeren in marketing en social media om voldoende bezoekers te genereren voor onze website”, aldus Bert Blaauw.

De loonkosten in India zijn lager dan in Nederland en het aanbod is gigantisch groot

Wij maken remote engineering talent beschikbaar

RemoteNext is ontstaan uit de behoefte van bedrijven in Nederland om remote engineering professionals vanuit het buitenland aan te trekken. In onder andere de financiële dienstverlening en ICT is dit al jarenlang een veel toegepast bewezen concept. De loonkosten in India zijn lager dan in Nederland en het aanbod is gigantisch groot. Het inhuren van remote professionals kan een grotere flexibiliteit, efficiëntie en geografische bereik van het bedrijf vergroten. Voorbeelden van functies die RemoteNext momenteel kan vervullen, zijn: Tekenaar/Constructeurs, Engineer/Designers, FEM Engineers en Structural Engineers. Naast het vinden van het juiste personeel, zorgt RemoteNext goed voor de remote collega’s. Ze krijgen marktconforme salarissen, de juiste trainingen, optimale begeleiding en een fijne werkplek op het kantoor in India.

Expertise combineren

René Ratering en Bert Blaauw hebben elkaar jaren geleden ontmoet op het Zernikepark in Groningen. Sindsdien zijn ze beiden succesvol ondernemer in hun eigen specifieke marktsegment. Hun specialistische kennis en kunde komt nu samen in het bedrijf RemoteNext. Door hun expertise te combineren, kan RemoteNext de juiste remote engineering professionals vinden en deze koppelen aan Nederlandse bedrijven. De start-up biedt een breed scala aan engineering expertise en vaardigheden, waardoor Nederlandse bedrijven kunnen profiteren van de ervaring en kennis die door RemoteNext wordt aangeboden.

Even voorstellen

René Ratering is oprichter van het bedrijf R.R. Maritime Engineering (RRME); een ingenieursbureau voor de maritieme industrie. Sinds 2008 levert RRME een uitgebreid scala aan ontwerp- en scheepsbouwkundige diensten en bouwt en levert equipment dat wordt gebruikt in de offshore wind, baggerindustrie en scheepsbouw.

Bert Blaauw heeft in 2005 technisch detacheringsbureau WtbE Technische Detachering opgericht, dat technische- en bedrijfskundige professionals bemiddelt in diverse vakgebieden; zoals engineering, supply chain, en de maintenance. Ze zijn vooral actief in Noord-Nederland vanuit hun kantoren in Groningen en Leeuwarden.

RemoteNext Plaatje Website Nieuws Oprichting RemoteNext BV
Links René Ratering en rechts Bert Blaauw

Ook profiteren van remote talent?

RemoteNext is vanaf heden beschikbaar voor Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar remote engineering professionals, onder andere vanuit India. Voor meer informatie graag contact opnemen via de contactpagina.

 

Meer weten? Neem contact op!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link